Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Simpson család hat és fél napon át, kifulladásig

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Világrekordot készül felállítani egy walesi Simpson-rajongó azzal, hogy egyhuzamban végignézi a sorozat összes epizódját.

Immár húsz éve vetítik a Simpson család kalandjait világszerte, a fura külsejű figuráknak pedig számtalan rajongója akad. Egyikük, Glyn Stott Simpsonék "születésnapja" alkalmából úgy döntött, megkísérli megdönteni a legtovább tartó tévénézés világrekordját, és a rajzfilmsorozat mind a 451 epizódját megnézi - szünet nélkül.

A 34 éves walesi férfi kísérletét a Guinness Rekordok Könyve hivatalos ellenőrei felügyelik majd; Stott még evés, illetve a megfelelő keringést fenntartani segítő szobabiciklizés közben sem veheti majd le a szemét a képernyőről, és csak minden harmadik epizód után engedélyeznek neki egy húszperces pihenőt.

A férfi abban bízik, hogy Homer, Marge, Bart, Lisa és Maggie iránti rajongása átsegíti majd a nehéz időszakokon, és végig - hat és fél napon át - képes lesz ébren maradni. Ha ez sikerül neki, megfosztja címétől azt az amerikait, aki eddig a legtovább, egyfolytában négy napig nézte a televíziót.

Nem csoda, hogy Glyn Stott ilyesmire adta a fejét: a lakása is dugig van mindenféle Simpson családos emléktárggyal, amelyek értéke összesen 3 millió forintnak felel meg. A férfi megvásárolta szinte az összes Simpson-figurát, ami csak kapható volt, és mindegyiket eredeti csomagolásában őrzi a mai napig.

"Először nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e, nem értettem, miért sárgák a karakterek - az egész furcsa volt. De hamar megszerettem a sorozatot, és attól kezdve mindennap néztem az epizódokat, némelyiket kétszer is" - magyarázta őrült rajongásának kialakulását Glyn Stott, aki rekordkísérletéhez a forgalmazó Fox Broadcasting Companytól megkapta az összes részt DVD-n.