eur:
394.13
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Már nem 40 éves kortól kell számítani a középkorúságot

Annyit aggódunk a gazdaság és az egészségügy miatt, hogy nem 40, hanem 35 éves kortól kell számítani a középkorúságot - derült ki egy holland vizsgálatból.

35 az új 40 - ezt állítják a Philips Center for Health and Well-Being kutatói, akik több mint 1500 amerikait kérdeztek meg arról, hogy melyek azok a dolgok, amelyek miatt a leginkább aggódnak.

Az amszterdami székhelyű intézet vezetője elmondta: a gazdaság és az egészségügy miatti stresszelés már 35 éves korban elkezdődik, pedig korábban csak 40 éves kortól aggódtak az emberek ezek miatt.

A vizsgálatból kiderült: a kérdőívre válaszoló 35 évesek közel 80 százaléka mondta azt, hogy aggódik a gazdaság állapota, háromnegyedük pedig az egészségügyi ellátás miatt. Mindez azt jelenti a kutatók szerint, hogy már 35 évesen elkezdődik a középkorúság, vagyis öt évet elveszítünk a fiatalságból.

Az összes megkérdezett 74 százaléka mondta azt, hogy a leginkább a gazdaság miatt aggódik - 2004-ben fele ekkora volt ez az arány.

Nagyjából ennyien mondták azt is, hogy elégedettek egészségükkel és a jólétükkel, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy az amerikaiak nem éppen reálisak ebben a kérdésben. A National Center for Health Statistics adatai szerint az amerikaiak 67 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, míg a Philips Intézet vizsgálatában résztvevők csak 39 százaléka vélte úgy, hogy komoly súlyproblémával küzd.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×