eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megváltozhat a vizsgarendszer a plagizáló diákok miatt

Óva intik a brit iskolásokat a Wikipédia használatától. A szigetország vizsgáztatást felügyelő szervezete szerint a diákoknak érdemes használniuk az internetes tartalmakat a feladatokra való felkészüléshez, de csak azokat, amelyek megbízható forrásból származnak.

Komoly segítséget nyújthat a Google és a Yahoo keresője a vizsgákra készülő és házi feladatokat író diákoknak, a Wikipédia használatát azonban jobb, ha elkerülik - írta a brit vizsgáztatási rendszert felügyelő Ofqual. A szervezet a tanulóknak, a tanároknak és a szülőknek is ellátja jó tanácsokkal az internet használatával kapcsolatban, amire azért van szükség, mert egyre több gyerek egyszerűen csak átemeli a világhálón talált szövegrészeket, majd saját munkájaként adja be ellenőrzésre.

A plagizáló brit diákok könnyen lebukhatnak például azon, hogy amerikai forrásokból másolnak ki bekezdéseket: a tanároknak elég csak az olyan fordulatokra és kifejezéseket megkeresniük a szövegben, amelyeket elsősorban az Egyesült Államokban használnak.

Manapság már annyi tanuló csal, hogy az oktatási kormányzat azt tervezi: átalakítja a GCSE-vizsgarendszert, így a most még otthon elkészítendő beadandókat a gyerekeknek az osztálytermekben, a tanárok felügyelete alatt kellene elkészíteniük.

Az Ofqual kiadványa a diákokat arra figyelmezteti, hogy ha csaláson kapják őket, törölhetik a vizsgáik eredményét, vagy akár el is tilthatják őket az újbóli próbálkozástól, míg a tanároknak további gyakorlati tanácsokat ad a másoktól egyszerű másolással bekerült szövegrészek megtalálásához. A szervezet szerint a tanulók sokszor nem figyelnek oda arra, hogy az átvett szöveg eltérő betűtípussal van szedve vagy más sortávolsággal készült.

A szülőkhöz is van néhány szava az Ofqualnak, amely azt javasolja, hogy az anyukák és apukák, ha lehet, ne segítsenek csemetéjüknek, vagy legalábbis ne adjanak közvetlen tanácsokat nekik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×