eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Szentimentalizmusból nem cseréljük ki a nem kívánt ajándékot

Nem tetszik a nyakkendő? Nem méret a pulcsi? Sokan kapnak olyan ajándékot karácsonyra, amely ezért vagy ezért nem teszik, nem jó, ám ezeket ahelyett, hogy kicserélnék, rendszerint inkább megtartják.

Az ünnepi szezon elmúltával sokan kezdenek el gondolkozni azon, hogy mi legyen a fa alá került, de teljesen haszontalan vagy éppen senkinek sem tetsző ajándékokkal. A Kijiji.com és a Chadwick Martin Bailey felmérése szerint azonban az amerikaiak 59 százaléka ahelyett, hogy kicserélni vagy túladna rajtuk, inkább megőrzi, hátha...

A kutatás szerint 60 százalék nem akarja megbántani az ajándékozót, míg 25 százalék szentimentális okokból nem szabadul meg a felesleges holmiktól. Emellett 33 százalék túl nagy energia befektetésnek érzi a nem tetsző ajándék kicserélését, míg 17 százalék túl elfoglalt ahhoz, hogy ezzel foglalkozzon, míg 51 százalék reménykedik abban, hogy hátha, egyszer, még, talán használni fogja az ajándékot - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A két nem közül a nők vannak többen azok, akik az ajándékozóra való tekintettel nem viszik vissza a nem kívánt ajándékot, bár szintén ők azok, akik nagyobb arányban ajándékozzák tovább, amire nincs szükségük. Míg ugyanis a nők 64 százaléka állította, hogy nem akarja megsérteni az ajándékozó érzelmeit, addig mintegy harmaduk adja tovább ajándékként másnak, amit kapott.

Ezzel szemben a férfiaknak csak 55 százaléka aggodalmaskodik az ajándékozó érzelmei miatt, és csak 23 százalék ajándékozza tovább, amire nincs szüksége.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×