Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem a vécéülőke miatt vitatkoznak a legtöbbet a párok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy átlagos pár napi 40 percet tölt azzal, hogy a házimunkáról vitatkozik - derült ki egy brit biztosítási társaság felméréséből.

Bár a modern háztartások legtöbbjében van mosogatógép és szárító, a mosógép pedig már alapnak számít, a párok még így is átlagosan egy évben 135-ször kapnak össze a ház körüli feladatok elvégzése miatt - derült ki az eSure biztosítási cég online felmérésből.

Az ezer pár bevonásával készült vizsgálat eredménye szerint a párok 13 százaléka legalább napi egyszer veszekszik, 20 százalékuk pedig évente legalább egy napot nem beszél párjával a házimunkák körül kialakult civakodások miatt.

Leginkább a lakás különböző pontján elhagyott ruhadarabok és a halogatott lakásfelújítás verik ki a biztosítékot, de sok párnál (a felmérésben részvevők 24 százalékánál) a mosogatás kérdése is vitás pont. Gyakran vált ki civakodást az is, ha valaki eltitkolja vagy nem ismeri be, honnan származik a folt.

Érdekesség, hogy a felhajtva hagyott vécéülőke csak a párok 10 százalékánál vezet szóváltáshoz.

Az is kiderült a felmérésből, hogy sokan rendszeresen hazudnak a partnerüknek arról, miért nem végezte el a ház körüli feladatokat. 29 százalékuk a munkát hozza fel kifogásként, 24 százalék a gyerekeket, 11 százalék pedig a háziállatokat "okolja" a házimunka elmaradásáért.