Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az előző évtized a Google-é volt, a következő a Facebooké lesz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Végéhez közelít a Bill Gates Microsoft alapító által \"digitális évtizednek\" nevezett korszak. Dobó Mátyás internetes szakértő elmondta, az elmúlt 10 év az internet elterjedéséről szólt, míg a jövőt nagy valószínűséggel a mobilinternet és a közösségi oldalak fejlődése jelenti.

A kilencvenes évek a "belépési korszaknak" számított: a társadalom használni kezdte az internetet, és azokat a szolgáltatásokat, amelyek megjelentek a világhálón - mondta az InfoRádiónak nyilatkozó internetes szakértő, aki hozzátette: valójában a kétezres évek elején robbant be a világháló, amelynek szolgáltatásai sokaknak mindennapossá váltak.

Dobó Mátyás szerint a legfontosabb fejlődési elem az volt, hogy olyan szolgáltatások jelentek meg, amelyek rendkívül széles körben egyszerűvé és elérhetővé tették a közösségi kommunikációt.

A szakértő úgy véli: mivel Magyarországon számítógépe nincs olyan sok embernek, mobiltelefonja viszont igen, a következő években a mobil lesz az elsődleges hozzáférési csatorna az internethez. Azt jósolja, hogy milliós számban kelnek majd el az okostelefonok, amelyeken keresztül a felhasználók könnyedén hozzáférnek az e-mailjeikhez és egyéb webes szolgáltatásokhoz.

Most fog igazán kiteljesedni a közösségi szolgáltatások szerepe a világhálón - mondta Dobó Mátyás, aki szerint az előző tíz év klasszikus szolgáltatója a Google volt, a következő évtized pedig a Facebookról, vagy az ahhoz hasonló közösségi oldalakról szól majd.

Hanganyag: Litauszky Balázs