eur:
395.75
usd:
372
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az előző évtized a Google-é volt, a következő a Facebooké lesz

Végéhez közelít a Bill Gates Microsoft alapító által "digitális évtizednek" nevezett korszak. Dobó Mátyás internetes szakértő elmondta, az elmúlt 10 év az internet elterjedéséről szólt, míg a jövőt nagy valószínűséggel a mobilinternet és a közösségi oldalak fejlődése jelenti.

A kilencvenes évek a "belépési korszaknak" számított: a társadalom használni kezdte az internetet, és azokat a szolgáltatásokat, amelyek megjelentek a világhálón - mondta az InfoRádiónak nyilatkozó internetes szakértő, aki hozzátette: valójában a kétezres évek elején robbant be a világháló, amelynek szolgáltatásai sokaknak mindennapossá váltak.

Dobó Mátyás szerint a legfontosabb fejlődési elem az volt, hogy olyan szolgáltatások jelentek meg, amelyek rendkívül széles körben egyszerűvé és elérhetővé tették a közösségi kommunikációt.

A szakértő úgy véli: mivel Magyarországon számítógépe nincs olyan sok embernek, mobiltelefonja viszont igen, a következő években a mobil lesz az elsődleges hozzáférési csatorna az internethez. Azt jósolja, hogy milliós számban kelnek majd el az okostelefonok, amelyeken keresztül a felhasználók könnyedén hozzáférnek az e-mailjeikhez és egyéb webes szolgáltatásokhoz.

Most fog igazán kiteljesedni a közösségi szolgáltatások szerepe a világhálón - mondta Dobó Mátyás, aki szerint az előző tíz év klasszikus szolgáltatója a Google volt, a következő évtized pedig a Facebookról, vagy az ahhoz hasonló közösségi oldalakról szól majd.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×