eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megkezdődött a síszezon

Mindenki mással ellentétben a síelők örülnek a havazásnak; itthon és a közeli külföldi pályákon is megkezdődött a szezon - mondta az InfoRádiónak a hójelentés.hu főszerkesztője, Aba Péter.

Egyre több olyan sípálya van, ahol már lehet síelni, snowboardozni - mondta az InfoRádiónak a hójelentés.hu főszerkesztője. Aba Péter kiemelte, érdemes felkeresni a mátraszentistváni és a Kékestetőn lévő sícentrumot, míg az eplényi pályát a hóágyúk segítségével tették sportolásra alkalmassá. Mátraszentistvánon és Eplényben 40-100 centiméteres a hó a centrumokban.

Külföldön is van annyi hó, hogy síelni lehessen, bár még nem a legjobb minőségű a hó, de egy kis mozgásra alkalmas - közölte a főszerkesztő. Szlovákiában Donovaly (20-30 cm), Ausztriában Semmering (60 cm) és St. Corona (40 cm) felé érdemes venni az irányt.

A kezdőknek 30-50 centiméteres hóban érdemes síelni - tanácsolta Aba Péter.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×