eur:
392.81
usd:
366.15
bux:
66822.17
2024. április 25. csütörtök Márk

Hétvégén már jön a havazás, fehér lesz a karácsony is

A jövő héten már az ország nagy részén számítani kell a hóesésre - mondta Vadász Vilmos meteorológus. Az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően néhány centis hóréteg is kialakulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak december 20-ig van előrejelzése, addig végig hideg téli idő várható havazással, így valószínű, hogy vékony hótakaró lesz karácsonykor is - emelte ki.

Vége lesz a decembert eddig jellemző enyhe időnek a hét végétől - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos közölte: északkelet felől egyre hidegebb levegő érkezik fölénk, igazi téli időjárásra kell számítani, többfelé havazás várható, és néhány centiméteres hótakaró megmaradására is van esély.

Pénteken túlnyomóan borult idő várható, legfeljebb a Tiszántúlon szakadozik fel délután helyenként a felhőzet. Elsősorban a Dunántúlon várható többfelé eső, a magasabban fekvő helyenken hózápor is lehet. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 3 és 7 Celsius-fok között alakul - közölte a meteorológus.

Hétvégén lényegesen hidegebb, de száraz levegő érkezik fölénk. Többnyire erősen felhős idő várható, nyugaton több helyen eső, zápor, míg keleten néhol hózápor, havas eső hullhat. Szombaton és vasárnap csak időnként növekszik meg a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számítani lehet. Legfeljebb délen és nyugaton fordulhat elő egy-egy hózápor - fejtette ki.

Vadász Vilmos szerint kedden várható jelentős változás, akkor a déli területek felől egyre többfelé valószínű havazás, de akkora mennyiségű hó még nem várható, ami akadályokat okozhatna a közlekedésben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak december 20-ig van előrejelzése, addig végig hideg téli idő várható havazással, így valószínű, hogy vékony hótakaró lesz karácsonykor is - emelte ki.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×