eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma

Boldog párkapcsolatot akar? Ne hallgasson Lady Gagát!

Lady Gaga és Jamie Foxx zenéje is szerepel azon dalok amerikai listáján, amelyek tartalma rossz hatással van az egészséges párkapcsolatokra.

A dalok által közvetített tartalmakat elemző listát a Bostoni Közegészségügyi Bizottsággal közreműködve tizennégy fiatal állította össze, a slágerlisták dalainak szövegét vizsgálva.

A párkapcsolatok szempontjából az idei év legkárosabb dalai között előkelő helyre rangsorolták a Grammy-díjra is jelölt Mario Break Up című számát, valamint Jamie Foxx Oscar-díjas színész-énekes és T-Pain hip-hop zenész közös dalát, a Blame It címűt. Hasonlóan egészségtelen üzeneteket hordoz a lista összeállítói szerint Lady Gaga Bad Romance és Pitbull Hotel Room Service című legújabb slágere.

Az egészséges párkapcsolatot mutatja be ezekkel szemben Ne-Yo pop és R&B énekes Miss Independent című száma, valamint a Black Eyed Peas aktuális, Meet Me Halfway című dala.

A bizottság szerint programjuk célja az, hogy megtanítsák a tinédzsereknek, hogyan értékeljék a médiát, illetve hogy segítséget nyújtsanak a szülőknek abban, hogy beszélgetni tudjanak gyermekeikkel az egészséges párkapcsolatokról. A zenét hallgató fiatal közönség egyszerű fogyasztóból "szakértővé" is válhat, aki képes elemezni és megkülönböztetni a dalokból érkező pozitív és negatív üzeneteket - hangoztatják a szakemberek.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×