eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma

Drámaian csökken a szibériai tigrisek száma

A vadorzók és az élőhely beszűkülése miatt drámaian lecsökkent a szibériai tigrisek száma - mutatott ár a Widelife Conservation Society nevű nemzetközi állatvédő szervezet.

A szibériai tigriseket ellenőrző program az orosz kormány közreműködésével zajlott, de civil szervezetek is részt vettek benne. A program célja az volt, hogy megállítsa a világ legnagyobb macsakafajának pusztulását.

A kutatásból kiderült, hogy az elmúlt 12 évben csaknem 40 százalékkal csökkent a populáció tagjainak száma.

A vizsgálat készítői több mint 2,3 millió hektárnyi területen vizsgálták az ott élő tigriseket, ez az oroszországi élőhely 18 százaléka. A teljes élőhelyen lakó tigrisek számát 2005-ben 500-ra becsülték a szakemberek, ám idén a vizsgálatok során mindössze 56 egyed került a kutatók látókörébe.

A kutatók is maguk is úgy látják, hogy programjuk nem elégséges ahhoz, hogy megállítsák az akár három méterre is megnövő, 150-300 kilogrammos egyedekkel rendelkező populáció fogyását.

A szibériai tigris néhány évszázaddal ezelőtt még Kína északkeleti részén, Koreában, Mongóliában, és Délkelet-Szibériában élt, jelenleg azonban csak az Amur vidékén, valamint Északkelet-Kínában élnek egyedei.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×