eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hóra még hiába várunk

Borult, de enyhe időt jósol a hétre az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Jenki Szilvia az InfoRádiónak elmondta, a következő napokban nem várható jelentős mennyiségű csapadék.

Változékonyabb fordul az időjárás a héten, mivel az Atlanti-óceán felől közeledő légköri frontok érintik a Kárpát-medence térségét is - közölte az InfoRádióval az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Jenki Szilvia elmondta: hétfőn eleinte nagyrészt borult, párás, főként keleten helyenként ködös idő lesz, szitálás, ködszitálás előfordul. Késő délelőttől nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Elszórtan várható kisebb eső, zápor, míg időnként megélénkül a nyugatias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 Celsius-fok között alakul, késő estére pedig 3 és 8 Celsius-fok várható.

Keddtől hosszabb-rövidebb időre felszakadozik, csökken a felhőzet, majd erősen felhős, borult lesz az ég. Kedden, majd a hét végén várható eső, de nem jelentős mennyiségű, és a havazásnak is kicsi az esélye. Párásságra, ködre továbbra is számítani lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 1, 6, majd 3, 8 Celsius-fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8, 13 Celsius-fok között várható.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×