eur:
393.76
usd:
369.65
bux:
65791.3
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Belgrádban vannak a legjobb szórakozóhelyek

A világ egyik legismertebb turisztikai kiadványa, a Lonely Planet a nagyvárosok éjszakai életét vizsgálva top 10-es listájának élére tette Belgrádot.

A szerb főváros éjszakai élete pezsgő és szórakozási lehetőségeit tekintve is széles választékot kínál. A Skadarlija nevű negyed tele van kisebb nagyobb zenés éttermekkel, a Duna és a Száva találkozásánál, a folyóparton pedig nyári lemezklubokkal és bárokkal. Emellett a belgrádi lakosság rendkívül vendégszerető - áll a Lonely Planet értékelésében.

A 10-es listán második helyre került a kanadai Montreal, amelyet a külföldi turisták is kedvelnek kétnyelvűsége, jó helyi söre okán, és egyetemi városként bohém levegőt áraszt a régi városrész dzsesszklubjaiban, kávézóiban, diszkóiban.

Harmadik helyen van Buenos Aires, ahol egyedülálló módon keveredik az európai és a dél-amerikai kultúra, és ahol természetes passzió a tánc. Az argentin főváros olyan éjszakai életet kínál, ahol akár pirkadatig lehet táncolni, salsát vagy tangót tanulni.

Az Egyesült Arab Emírségek központja, Dubaj ultraluxust kínáló hoteljeivel, épített szigeteivel és szolgáltatásaival érdemelte ki a listás helyet.

Görögországból Szaloniki került föl a leggazdagabb éjszakai életet kínáló helyek világlistájára latin bárjaival, népzenéjével és popmuzsikájával.

A hatodik helyet kapta La Paz, a bolíviai város, a tengerszint fölött 3000 méter magasan világszínvonalú bárokkal, éttermekkel, közvetlen lakossággal és kiváló tradicionális zenével.

A Dél-afrikai Köztársaságban Cape Town, a 2010-es futball-világbajnokság helyszíne nagyszerű strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán partján, ahol holdfénynél is kiváló koktélokat kevernek és jó borokat kínálnak az egymás mellett sorakozó bárokban.

Baku, a Kaszpi-tenger partján fekvő azerbajdzsáni város több ezer külföldi olajmunkás és szakértő kifogástalan esti kiszolgálása miatt került föl a listára, míg Auckland, Új-Zéland fővárosa a szórakozni vágyó fiatalságot szolgálja ki 24 órán át nyitva tartó klubjaival.

A Lonely Planet listáján a 10. Tel-Aviv lett, a Földközi-tenger partján fekvő izraeli nagyváros mediterrán életet él, este későn kezdődik a zene, a tánc a kávézókban, a bárokban, a tengerparti diszkókban. A város könnyed levegőt áraszt és barátságos a melegekkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×