Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lehozták a hegyről az eltűnt a tornanádaskai gyerekeket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lehozták a hegyről a kedden eltűnt tornanádaskai gyerekeket; az öt fiú pontos helyét egy magyarországi határkő beazonosításával sikerült megállapítani.

Állapotukat tekintve viszonylag jól vannak a fiúk, bár az éjszakát a szabadban töltötték, fázva és éhesen, így megvizsgálják őket.

Koncz Ferenc, a Borsod megyei közgyűlés alelnöke az MTI-nek elmondta: a tornanádaskai speciális iskolát és diákotthont, ahonnan a gyerekek eltűntek, a megyei önkormányzat tartja fenn. A fiúk a lakásotthonból kóboroltak el.

Mint mondta, eredetileg hét gyermek - 14-17 éves fiúk - "kéredzkedett el" a nevelőtől kedden délután, egy - a helyi kastélyhoz közeli - területre gombát szedni.

Két gyerek visszament, így a nevelő abban a hitben volt, hogy a többiek is hamarosan megérkeznek, majd felhívta őket mobiltelefonon, és akkor derült ki, hogy ők "kimentek a hegyre" elhullott agancsot keresni, de eltévedtek.

Az egész éjszaka tartó keresés után sikerült beazonosítani a helyzetüket egy határkő segítségével, két irányból megközelítve találták meg az elkóborolt társaságot a polgárőrség, a rendőrség, a tűzoltóság és a helyi lakásotthon munkatársainak segítségével.

Tornanádaska határ menti település, hegygerinc veszi körül, amely átnyúlik Szlovákiába.

Az öt fiút, akik közül kettő közepesen, három pedig enyhén fogyatékos, kedd délután óta keresték tűzoltók, rendőrök, erdészek. A kutatást szerdára virradóra, néhány órára a nagyon ködös idő és a csúszós talaj miatt felfüggesztették, de hajnalban újraindították.