eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Fél évszázad után fedte fel férfiasságát Mary

Új nevet kapott a clevelandi állatkert óriásteknőse, miután egy rutinvizsgálat során 54 év elteltével váratlanul kiderült, hogy Mary valójában hím.

Az állatkert szóvivője bejelentette, hogy a mintegy 180 kilogrammos, valahol 75 és 100 év közötti életkorú hüllő mostantól a férfiasabban hangzó Terry nevet viseli.

Az Aldabra-teknősök nemét nehéz meghatározni, mert szaporítószerveik általában nem láthatók. Amikor a teknős 1955-ben az állatkertbe érkezett, laposabb páncélja, rövidebb farka és kisebb mérete miatt hitték nősténynek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×