Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A jövő héten még nem lesz komoly lehűlés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jövő héten is a szokásosnál több fokkal melegebb időre számíthatunk - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Gál Áron szólt arról is, a hét második felében már tartósan borult, felhős időre várható.

Éjszaka nyugat felől fokozatosan mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elszórtan kisebb eső, zápor valószínű - közölte az InfoRádióval az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Hétfőn a Nyugat-Dunántúlon élénk lesz a délnyugati szél. Éjszaka délen és keleten köd képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 10 és 15 Celsius-fok között várható, északkeleten lehet hűvösebb.

Keddtől napos és erősen felhős időszakok váltakoznak, kezdetben északon és keleten valószínű kisebb eső, záporeső - emelte ki Gál Áron. Hozzátette: a jövő hét vége felé már tartósan borult, felhős, párás időre számíthatunk.

Jelentős mennyiségű csapadék az ország területén nem várható, és talajmenti fagy sem lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte többnyire 5, 10, később 3, 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 12, 17, a hét második felében 6, 11 Celsius-fok között alakul.

A jelenlegi előrejelzések szerint 8-10 napig még nem várható, hogy beköszönt az igazi télies időjárás, és komoly lehűlés következik be - mondta a meteorológus.

Hanganyag: Szépvölgyi István