eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mégis a szülők a példaképek, nem a sztárok

A tinédzserek hátat fordítanak a hírességeknek, és szüleiket tekintik példaképnek - derül ki egy kutatásból.

A 16 és 24 év közötti fiatalok többsége szüleit tartja a legjobb mintának a pályaválasztást illetően egy nagy-britanniai internetes közvélemény-kutatás szerint.

Az első helyen az anyákat, a másodikon az apákat jelölték meg a brit fiatalok, a lista harmadik helyén pedig Alan Sugar milliomos üzletember, televíziós személyiség végzett.

A megkérdezettek 24 százaléka tartja példaképnek Barack Obama amerikai elnököt, 22 százalék pedig nagyszüleire néz fel, és követi mintájukat.

Korábbi felmérések még azt mutatták, a tinédzserek a hírességekre néznek fel, ám ebben a kutatásban Cheryl Cole és Simon Cowell is hátul végzett.

"Örömteli látni, hogy a fiatalok a szüleikhez fordulnak segítségért és karriertanácsért, és nagyra értékelik az oktatási és gyógyászati munkákat" - mondta a kutatás végző cég munkatársa, David Arnold.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×