Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Különleges a denevérek szexuális élete

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az orális szex gyakran előfordul az emberi szexuális kapcsolatokban, az állatvilágban azonban meglehetősen ritka. Nem így a rövidorrú repülőkutyáknál, egy Kínában élő gyümölcsevő denevérfaj egyedeinél.

Az aktus meghosszabbítása és gyakoribbá tétele céljából a kínai gyümölcsevő denevérek nőstényei gyakran alkalmazzák az orális szexet - állapították meg kutatók, hangsúlyozva mindennek az evolúciós előnyeit.

Az orális szexről általában azt gondolják a tudósok, hogy az evolúció szempontjából nincs jelentősége. Az embereknél az előjáték részének tekintik, csak az élvezetet növeli, az állatvilágban pedig igen ritka, a többi mellett egy csimpánzfajnál fedezték fel, hogy a nőstények szájukkal is érintik a hímek péniszét.

Most azonban a kutatók megállapították, hogy a kifejlett rövidorrú repülőkutyáknál igen gyakori az ilyen aktus.

Az aktív életüket éjjel élő és gyakran megközelíthetetlen denevérfaj megfigyelése igen nehézkes, ezért a kutatási eredmények a vizsgálatokat végző etológusokat is meglepte. A kínai Kanton tartomány egyik kutatóintézet munkatársai a többi mellett azt figyelték meg, hogy a leggyakrabban fejjel lefelé lógó állatok a szexuális aktus közben előfordul, hogy változtatnak ezen a testhelyzeten.

Azt is kimutatták, hogy azoknál az egyedeknél, amelyeknél hosszabb ideig tart a felláció, gyakoribb a szexuális élet. Ezzel bizonyították, hogy igen is van evolúciós jelentősége az orális szexnek.