eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Különleges a denevérek szexuális élete

Az orális szex gyakran előfordul az emberi szexuális kapcsolatokban, az állatvilágban azonban meglehetősen ritka. Nem így a rövidorrú repülőkutyáknál, egy Kínában élő gyümölcsevő denevérfaj egyedeinél.

Az aktus meghosszabbítása és gyakoribbá tétele céljából a kínai gyümölcsevő denevérek nőstényei gyakran alkalmazzák az orális szexet - állapították meg kutatók, hangsúlyozva mindennek az evolúciós előnyeit.

Az orális szexről általában azt gondolják a tudósok, hogy az evolúció szempontjából nincs jelentősége. Az embereknél az előjáték részének tekintik, csak az élvezetet növeli, az állatvilágban pedig igen ritka, a többi mellett egy csimpánzfajnál fedezték fel, hogy a nőstények szájukkal is érintik a hímek péniszét.

Most azonban a kutatók megállapították, hogy a kifejlett rövidorrú repülőkutyáknál igen gyakori az ilyen aktus.

Az aktív életüket éjjel élő és gyakran megközelíthetetlen denevérfaj megfigyelése igen nehézkes, ezért a kutatási eredmények a vizsgálatokat végző etológusokat is meglepte. A kínai Kanton tartomány egyik kutatóintézet munkatársai a többi mellett azt figyelték meg, hogy a leggyakrabban fejjel lefelé lógó állatok a szexuális aktus közben előfordul, hogy változtatnak ezen a testhelyzeten.

Azt is kimutatták, hogy azoknál az egyedeknél, amelyeknél hosszabb ideig tart a felláció, gyakoribb a szexuális élet. Ezzel bizonyították, hogy igen is van evolúciós jelentősége az orális szexnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×