eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk

Vírusellenes "svédasztal" Kárpátalján

A népi gyógyászatban alkalmazott vírusellenes és magas vitamintartalmú zöldségekkel megterített svédasztalt állított fel éttermében az egyik ungvári szálloda, hogy így óvja vendégei egészségét az influenzafertőzéstől.

Az étterembe betérők tetszés szerint válogathatnak a külön asztalon elhelyezett fokhagyma, vöröshagyma, paprika, sárgarépa és más zöldségfélék közül. A szálloda vendégeinek tetszik az ötlet, sokan élnek is az ingyen felkínált lehetőséggel, és kedvvel fogyasztják az egészségmegőrző étkeket. Annál is inkább, mivel Ungváron nem nagyon van más lehetőség az influenzavírus elleni védekezésre, hiszen a gyógyszertárakban még egészségügyi maszk sem kapható - írta vasárnap az ungvári ua-reporter.com internetes hírportál.

Az orgánum szerint az ungvári polgármesteri hivatal kötelezte ugyan a piaci és bolti eladókat, taxisofőröket és buszvezetőket, hogy egészségügyi maszkban dolgozzanak, ám ehhez a védőeszközhöz jelenleg a városban sehol nem lehet hozzájutni. Sokuk ezért az e vidéken egyébként is kedvelt fokhagyma fokozott fogyasztásával próbál védekezni a fertőzés ellen. Így sok helyen érezhető fokhagymaillat, amely a jelenlegi helyzetben senkit nem zavar - olvasható a hírportálon.

Ungváron, ahol a százat is meghaladja a gyógyszertárak száma, sajtójelentések szerint már pénteken, az új típusú influenza nyugat-ukrajnai megjelenéséről szóló első híradásokat követően felvásárolták az összes védőmaszkot, gézt, vírusellenes és meghűlés elleni gyógyszereket, a C-vitamint és más vitaminkészítményeket. A patikusok arra számítanak, hogy hétfőn érkezik nagyobb gyógyszerszállítmány a kárpátaljai megyeszékhelyre.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×