eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Tavaly 8 millió amerikai gondolt az öngyilkosságra

Tavaly több mint 8 millió amerikai felnőtt gondolt arra, hogy öngyilkos lesz - derült ki egy felmérésből.

Az amerikai egészségügyi minisztérium egyik intézetének felmérése szerint 2008-ban 8,3 millió felnőtt amerikai állampolgár fontolgatta az öngyilkosság lehetőségét. Közülük 2,3 millióan a végrehajtási módot is megtervezték, ebből a csoportból pedig 1,1 millió ember, azaz az amerikai népesség 0,5 százaléka kísérelt meg öngyilkosságot. A sikerességi arány szerencsére alacsony, ugyanis néhány tízezren vetettek véget életüknek.

A megállapítások szerint az öngyilkos gondolatok és kísérletek aránya jelentős eltéréseket mutat az egyes korosztályokban. A 18 és 25 év közöttiek közel kétszer nagyobb arányban gondoltak arra, hogy véget vetnek életüknek, mint a 26 és 49 év közöttiek, és körükben háromszor többen fontolgattak öngyilkos gondolatokat, mint az 50 év felettiek esetében.

A kutatásból az is kiderült, hogy nők között többen fontolgatták az öngyilkosságot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×