eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Élvezi a szabadságot a Nagy Vonatrabló

Szemmel láthatóan kiélvezi a szabadság minden percét Ronnie Biggs, a Nagy Vonatrabló.

A 80 éves, súlyos beteg férfit augusztusban helyezték szabadlábra, és azóta igyekszik bepótolni a rács mögött töltött éveket. Nagy-Britannia egyik leghírhedtebb bűnözője egy robogóval járja a várost, mivel már gyalogolni is alig tud.
 
Ronnie Biggset legutóbb kedvenc csapata, az Arsenal sáljával a nyakában látták fia társaságában Észak-Londonban.

Biggs 1963. augusztus 8-án állította meg hamis tilos jelzéssel a brit királyi posta Glasgow-ból Londonba tartó szerelvényét, amelyről tizenöt társával 2,6 millió akkori fontot emelt el. A 120 postazsák tartalma mai pénzben legalább 40 milliót érne.

A banda még a rablás évében lebukott, és Biggs harminc éves börtönbüntetéssel vonult be a dél-londoni Wandsworth hírhedt fegyházába. Innen azonban 1965-ben megszökött. Párizsi és ausztráliai kitérővel Rióban telepedett le, ahol felvette a brazil állampolgárságot, és családot is alapított.

Egészségügyi állapota azonban folyamatosan romlott, és 2001-ben visszatért Nagy-Britanniába, ahol újra börtönbe csukták.

Augusztusban azzal az indokkal helyezték szabadlábra, hogy valószínűleg nem épül fel súlyos tüdőgyulladásából.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×