Hanna Frederick találmánya a szarvashúsos csokigolyó: az étcsoki burok sózott, szárított húst tartalmaz. Úgy néz ki, mint egy apró virsli, az utóíze pedig olyan, mint a szalámié.
Bár az új-zélandi csokigyártó elismeri, hogy a kombináció furcsának tűnik, szerinte a csokoládé és a hús "elképesztően jól" összeillik. "Az első íz füstös, aztán megérezzük a domináns csoki ízt, a végén pedig a szalámi csodálatos zamata következik" - nyilatkozta az AAP ausztrál hírügynökségnek.
A szarvashúsos csokigolyót először az új-zélandi húsipari szövetség konferenciájának 150 vendége kóstolhatta meg, és a férfiak nem győztek enni belőle. A nőknél sokkal kisebb volt a sikere, ismerte el Frederick, aki szerint a gyengébb nem képviselői inkább a gyümölcsös édességet szeretik.
Nem ez egyébként a magyar származású élelmiszervegyész furcsa találmánya: készített már sör ízű csokit is.
Péntek reggeltől óriási gyorshajtóvadászat kezdődik – itt megtalálja az összes traffipax helyét