eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma

Magyar találmány a hús ízű csokoládé

Hús ízű csokoládét készített egy magyar származású új-zélandi gyártó. A csoki állítólag finom, és kimondottan a férfi fogyasztókat célozza meg.

Hanna Frederick találmánya a szarvashúsos csokigolyó: az étcsoki burok sózott, szárított húst tartalmaz. Úgy néz ki, mint egy apró virsli, az utóíze pedig olyan, mint a szalámié.

Bár az új-zélandi csokigyártó elismeri, hogy a kombináció furcsának tűnik, szerinte a csokoládé és a hús "elképesztően jól" összeillik. "Az első íz füstös, aztán megérezzük a domináns csoki ízt, a végén pedig a szalámi csodálatos zamata következik" - nyilatkozta az AAP ausztrál hírügynökségnek.

A szarvashúsos csokigolyót először az új-zélandi húsipari szövetség konferenciájának 150 vendége kóstolhatta meg, és a férfiak nem győztek enni belőle. A nőknél sokkal kisebb volt a sikere, ismerte el Frederick, aki szerint a gyengébb nem képviselői inkább a gyümölcsös édességet szeretik.

Nem ez egyébként a magyar származású élelmiszervegyész furcsa találmánya: készített már sör ízű csokit is.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×