Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Másfél milliárdot ér a sajtguru orra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy professzionális sajtszakértő ötmillió fontra biztosította az orrát Nagy-Britanniába. Azt állítja, azért volt erre szükség, mert olyan szaglása van, mint senki másnak, és rajta kívül a farmon más nem tudja kiszagolni a legjobb minőségű cheddar sajtokat.

Nigel Pooley több mint 12 ezer tonna cheddart válogat ki évente különleges szaglásával. Az angliai Somersetben élő sajtszakértő pontosan tudja, milyen ritka képesség birtokában van, éppen ezért úgy döntött, hogy a londoni Lloyds céggel lebiztosítja érzékszervét.

Eddig csak a hírességek bevett szokása volt, hogy különböző testrészükre több millió dollár értékben biztosítást kötnek, ám most a 63 éves sajtguru is feliratkozott a listára, mivel mostantól ötmillió fontot (vagyis másfél milliárd forintot) ér csodaorra.

A sajtszakértő bevallása szerint orra hetente több mint 300 millió forintnyi fonttal járul hozzá cége bevételeihez azzal, hogy kiválogatja a legjobb minőségű cheddarokat. "Ha nem lennék, akkor problémák adódnának a sajtok minőségének biztosításával. Én vagyok az egyetlen, aki a gyárban képes kiválogatni a minőségi sajtokat, így érthető, hogy biztosra akarnak menni, ha esetleg elveszítenek" - mondta a férfi.

Az Angliában nagy múltra visszatekintő Wyke Farms vezetője beismerte: nem szokványos, hogy valakinek az orrát ilyen nagy összegre biztosítják, de hozzátette: Nigel különleges munkát végez, és ő a garancia arra, hogy a gyárból kikerülő cheddar sajtok kiváló minőségűek.