eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rohamos mértékben pusztulnak az elefántok

Kenyában rohamos mértékben pusztulnak az elefántok a vadrezervátumokban tomboló aszály miatt. Emberáldozatot egyelőre nem követelt a szárazság, de az ENSZ Világélelmezési Programja szerint 3 millió 800 ezer embert fenyeget éhínség.

A Mentsük meg az elefántokat nevű szervezet alapítója elmondta: a szakértők először járványra gyanakodtak, de később kiderült: az állatok pusztulását a folyómedrek és a füves területek kiszáradása okozza. Helyi források szerint az elmúlt 2 hónapban 3 rezervátumban több mint 40 elefánt pusztult el. Douglas-Hamilton zoológus hozzátette: elképzelhető, hogy a szélsőséges szárazság a klímaváltozással függ össze. A kenyai hatóságok szerint az aszály több száz szarvasmarha életét is követelte, és jelentős károkat okozott a termésben is.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×