eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Miért beszélnek a férfiak a nők melléhez?

Nem képzelődnek azok a szép - vagy nagy - mellű nők, akik arról panaszkodnak, hogy beszélgetés közben a férfiak nem a szemükbe vagy az arcukra néznek, hanem a mellüket stírölik.

Új-zélandi kutatók megállapították, hogy majdnem minden második férfi - 47 százalék - az első találkozáskor először a nő mellére néz, további egyharmaduk pedig a derekat és a csípőt méri fel egy pillantással, mielőtt a másik szemébe nézne.

A férfiaknak kevesebb, mint húsz százaléka néz először az éppen megismert nő szemébe - derült ki a vizsgálatból.

Eddig a tudósok az evolúciót sejtették amögött is, hogy a nagy mellű és karcsú derekú nőknek magasabb a hormonszintjük és termékenyebbek a más testalkatúaknál. Lehet azonban, hogy erre sokkal egyszerűbb a magyarázat.

A férfiak talán nem azért nézik olyan gyakran a nők mellét, hogy felmérjék, mennyire alkalmas a nő a génjeik továbbvitelére, hanem azért, mert az egyszerűen esztétikailag szép és tetszik nekik - vélekednek most az új-zélandi kutatók.

A wellingtoni egyetem munkatársai hat képet mutattak a vizsgálatban résztvevőknek; mind a hat kép ugyanazt a nőt ábrázolta, a felvételt azonban digitálisan módosították, így a mellek minden képen más-más méretűek voltak.

A kutatók feljegyezték, hogy a kísérletben részt vevő férfiak a nő mely testrészére pillantottak először - az apró szemmozgások érzékeléséhez kamerákat és tükröket használtak.

Az eredmény: "Az első pillantás 80 százaléka a mellekre és a test középső részére vetődött, és a férfiak következetesen hosszabb ideig bámulják a melleket, mint a nők bármely más testrészét."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×