eur:
394.37
usd:
370.06
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Felhőszakadással, jégesővel ér véget a nyár

Zivatarokkal, helyenként jégesővel ér véget a késő nyári kánikula: ma még ugyan hőség lesz az ország középső és délkeleti részén, viszont a nyugati megyékben már hűvösebbre fordul az idő - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.

Pénteken az ország középső és keleti vidékein folytatódik a héten jellemző meleg idő, a hőmérséklet csúcsértéke néhol meghaladhatja a 30 fokot is - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.

Jenki Szilvia hozzátette: egy hidegfront hatására a nyugati megyékben jelentősen gyengülni fog a nappali felmelegedés: délután sokfelé 20 fok alatt maradhatnak az értékek.

A hidegfront kelet felé vonul, emiatt a keleti országrészben is gyengül majd a nappali felmelegedés, vagyis el kell búcsúznunk a kánikulától. Szombaton napközben 20-24 fok lesz a jellemző. Ezek az értékek - tette hozzá a meteorológus - a sok évi átlagnak megfelelőek. Hűvös reggelre is kell számítani, hiszen 11-16 Celsius-fok köré süllyed a hőmérséklet.

A hidegfront sokfelé okoz majd esőt, záport, zivatart, és elsősorban a keleti, valamint a déli országrészben kell felhőszakadásra, jégesőre számítani péntek délutántól.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×