Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Betiltották a maffia stílusú online játékokat Kínában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A maffiáról és a késforgató utcai gengszterekről szóló online játékok tiltólistára kerültek Kínában, a hivatalos indoklás szerint azért, mert az ilyen antiszociális viselkedést pártoló szoftverek ártanak a fiataloknak - közölte a kínai média kedden.

A kínai kulturális minisztérium közleményben tiltotta be az interneten mostanában egyre népszerűbb játékokat - írta a Zsenmin Zsipao kínai napilap.

A tárca szerint a tiltólistán a társadalomellenes viselkedést, gyilkolást, fosztogatást, nemi erőszakot, csalást és a vérfürdőt népszerűsítő játékok szerepelnek. "Ezek ártalmasak az ifjúságra, súlyosan veszélyeztetik és torzítják azokat a társadalmi törekvéseket, amelyek a törvénytisztelő, erkölcsi normák szerint élő közösség érdekét szolgálják" - olvasható a közleményben.

A szolgáltatóknak azonnali hatállyal be kell szüntetniük a tiltás alá eső játékok népszerűsítését és az ezekhez való hozzáférést.

Az Oak Pacific Interactive a népszerű mop.com és a kaixin.com oldalakról már eltávolította a Keresztapa (Godfather), illetve az Ország minden zuga (All corners of the country) nevű játékait. Az utóbbi a feketepiac, a vérbosszú és az utcai harcok világába vezeti a játékosokat.

A kínai online közösség júniusban az Egyesült Államok lakosságának számát is meghaladva 338 millióra emelkedett.

A Kínai Kommunista Pártot nyugtalansággal tölti el, hogy az internetet használó tömegek hatást gyakorolnak a politikai életre. A kormány nyomására a Kínai Nagy Tűzfalként emlegetett szűrővel gyakran blokkolják az egészségtelennek minősített, pornográf, illetve a kényes politikai kérdésekkel foglalkozó oldalakhoz való hozzáférést.