Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Michael Jackson meleg szeretőivel közöl interjút egy új könyv

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Alig három hete halt meg Michael Jackson, de a könyvkiadók különösen kemény küzdelembe kezdtek, hogy ki rukkoljon ki először a popkirály új életrajzával. A brit Harper Collins kiadó könyve már csak azt várja, hogy a boltokba vigyék. Közben egy másik kötet szerzője azt állítja: a popkirály meleg volt, és egy sor állítólagos szeretőjével közöl interjút.

Negyven évvel ezelőtt az űrverseny egyik vívmánya volt, hogy ember lépett a holdra. A gazdasági válság és a Michael Jackson tragikusan váratlan halálából adódó lehetőség viszonyt egy új versenyt is elindított: a kiadói versenyt.

Körülbelül egy tucatnyi könyvkiadó gyújtotta be a rakétákat, hogy a lehető leghamarabb piacra dobja a popkirályról szóló új könyvét, miközben még az sem világos, hogy eltemették-e az ötven éves korában elhunyt énekest.

A Harper Collins, amelynek Legenda, Hős, Ikon című kötete pénteken kerül az üzletekbe, szupermarketekbe és az internetes áruházak kínálatába, például mindössze néhány nap alatt vezényelte le a projektet.

A tragikus hétvége utáni hétfőn találtak egy szerzőt, akit 48 órára egy szerkesztőségi szobába zártak. A szöveg megírása közben folyt a fényképek válogatása, ami három napot vett igénybe - mondta a BBC-nek Carole Tonkinson, a cég nem szépirodalommal foglalkozó részlegének vezetője. Ez volt a legszorosabb határidő, a negyedik napra már a grafikus szerkesztőnél volt az anyag.

Tonkinson szerint ilyenkor az a legfontosabb, hogy ki az első. A képeskönyvek iránt érdeklődő vásárlók valószínűleg örülni is fognak, ám aki zaftosabbat akar, annak ott van Ian Halperin új kötete, a "Maszk nélkül: Michael Jackson utolsó évei". Ezzel, úgy tűnik, azok sorát gazdagítja, akik valami sokkoló dolgot vélnek tudni az elhunyt énekesről.

"Mindenki tudta, hogy Jackson meleg"

A szerző azt állítja, Jackson meleg volt - amit szerinte mindenki tudott -, és két állítólagos partnert meg is interjúvolt. Egyikük egy igazán csak angolul értelmezhető, zaftos töltetű szójátékot idézett Jacksontól első, állítólagos légyottjukra emlékezve. Egy másik forrás - aki szerint egy pincér, egy színész és egy építőmunkás is az énekes szeretői között volt - , azt mondta: az adósságai miatt elszegényedett sztár nőnek öltözve surrant el otthonról, és egy lepusztult motelben találkozott szeretőjével. Maga Jackson többször is tagadta, hogy meleg lett volna.

Bár a kiadók és a szerzők nagy hírverést akarnak csapni gyorsaságukkal, a nyárra tervezett monstre Jackson-turné miatt amúgy is több új kötet volt tervben.

A brit Sun bulvárlap közben azt írta: Jackson apja, Joe jövőre világkörüli turnéra akarja vinni Jacko három gyerekét. A lap szerint azonban a család egy része felháborodott.