eur:
394.03
usd:
368.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Maradt még esély, hogy Overdose idén versenyezzen

Nantes-ból a tervek szerint az angliai Pulborough-ba viszik holnap Overdose-t. A csodaló azért nem haza, hanem Nagy-Britanniába utazik, hogy közel legyen az idei lehetséges versenyhelyszínekhez, így megmarad a lehetőség, hogy pályára léphessen . tudta meg a PannoniaOverdose.hu Mikóczy Zoltántól.

A tulajdonos személyesen intézi Overdose átszállítását Pulborough-ba. A három órás hajózást is beleértve körülbelül hét órát tart az út, ami nem számít soknak, nem szabadna, hogy Overdose-t megviselje - mondta el Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak.

Szerda este érkezik majd Ribárszki Sándor idomár és két állatorvos, Szmodits Zsolt és Plutzer Béla, hogy csütörtök reggel az angliai állatorvossal együtt újra megvizsgálják ultrahanggal Overdose lábát, és megbeszéljék a további teendőket - tette hozzá.

Sorozatos pechszéria?

A sérülés vélhetően a túlterhelés következménye, azonban van olyan vélemény is, ami szerint az ínsérülés a patacipők viselésének természetszerű következménye is lehet. Ez esetben azonban mindkét lábán kellett volna jelentkezzenek az ínsérülés jelei, viszont Overdose csak a jobb első lábára érzékeny.

A sérülés egyértelmű okára és mértékére legkorábban e hét második felében kaphatunk választ - hangsúlyozta a tulajdonos, aki sajnálatosnak nevezte, hogy akadt olyan bulvárlap, amely az értesüléseit kicsit túlzóan, a helyzetet kiélezve, szenzációhajhász módon tálalta.

Szó sincs róla, hogy a lovat szándékosan hajszolták volna, ez még Franciaországban is elképzelhetetlen - jelentette ki Mikóczy, aki hangsúlyozta: ugyan nem az elképzeléseik szerint tréningezték Dózit, hiszen más az ottani módszer, de senki ne gondolja, hogy Nantes-ban sintérek vannak! "Nem lehet rájuk hárítani a felelősséget, az ugyanis az a mi vállunkon fekszik" - jelentette ki

A kérdésre, hogy miért döntöttél Pulborough mellett, Mikóczy elmondta: ha a lovat hazahoznák Alagra, és kitették volna egy kétezer kilométeres útnak, akkor még az elméleti esélye is elúszott volna annak, hogy az idén ismét versenyben futhasson. Így viszont, hogy az angliai Pulborough-ba kerül, ahol velük egyeztetett módon gyógyul, majd azt követően általuk irányítva kezdődhet meg a versenyekre történő felkészítése, megmarad a lehetősége annak, hogy még ebben az évben pályára léphessen.

Az azonban nem cél, hogy Overdose még az idén versenyben fusson - nyomatékosította a tulajdonos. A legfontosabb, hogy meggyógyuljon, és 100 százalékos egészségi állapotban térjen vissza a pályára. "Ha van arra lehetőség, hogy ezt még ebben az évben megtegye, akkor mi minden tőlünk telhetőt megteszünk ennek érdekében. Lépésről lépésre haladunk" - jelentette ki.

Overdose gondját Angliában Mikóczy régi személyes jó barátja, Ladislav Kubista, az ottani tréner jobb keze, korábbi többszörös sampion idomár viseli majd. Mellette ugyanolyan gondos ellátásban részesül majd, mint ha itthon lenne. Természetesen vele marad munkalovasa, Budinszki Barbara, és heti rendszerességgel látogatni fogja majd Mikóczy mellett Ribárszki Sándor idomár és az állatorvosuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×