eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kölyökinvázió: Most érdemes kilátogatni a budapesti állatkertbe!

Állatkölykök sokaságával lehet találkozni a budapesti állatkertben: a többi között borja van a törpezebuknak és kölykök születtek a rókamangusztáknál is - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Érdemes most kilátogatni a fővárosi állatkertbe, ahol több állatkölyök és fióka is született az utóbbi pár hétben. Az egyik legnépszerűbb közülük a gyűrűsfarkú makicsalád legifjabb tagja.

A Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője az InfoRádióban elmondta: a makik kifutóját néhány héttel ezelőtt alakították át, így most már a látogatók is bemehetnek az állatok közé, és közelebbről is szemügyre vehetik a főleg az anyja ölében tartózkodó makikölyköt.

A gyűrűsfarkú makik Madagaszkár déli részén őshonosak. A makik közül a legismertebb és legnépszerűbb fajnak számít, köszönhetően a jeladásra és az egyensúlyozásra is használt jellegzetesen hosszú, fekete-fehér csíkos farkuknak.

Hanga Zoltán elmondta azt is, hogy a rókamangusztáknál is volt szaporulat, hiszen három kölyök született. Az első hetekben még nagyon félősek voltak, de most már a közönség is láthatja őket a felnőtt állatokkal együtt játszani.

Kicsinye született a törpezebuknak is. A Dél-Ázsiában háziasított szarvasmarhafélét púpos szarvasmarhának is szokták nevezni, mivel a marja tájékán (válla környékén) zsírpúpot visel.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×