Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kölyökinvázió: Most érdemes kilátogatni a budapesti állatkertbe!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Állatkölykök sokaságával lehet találkozni a budapesti állatkertben: a többi között borja van a törpezebuknak és kölykök születtek a rókamangusztáknál is - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Érdemes most kilátogatni a fővárosi állatkertbe, ahol több állatkölyök és fióka is született az utóbbi pár hétben. Az egyik legnépszerűbb közülük a gyűrűsfarkú makicsalád legifjabb tagja.

A Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője az InfoRádióban elmondta: a makik kifutóját néhány héttel ezelőtt alakították át, így most már a látogatók is bemehetnek az állatok közé, és közelebbről is szemügyre vehetik a főleg az anyja ölében tartózkodó makikölyköt.

A gyűrűsfarkú makik Madagaszkár déli részén őshonosak. A makik közül a legismertebb és legnépszerűbb fajnak számít, köszönhetően a jeladásra és az egyensúlyozásra is használt jellegzetesen hosszú, fekete-fehér csíkos farkuknak.

Hanga Zoltán elmondta azt is, hogy a rókamangusztáknál is volt szaporulat, hiszen három kölyök született. Az első hetekben még nagyon félősek voltak, de most már a közönség is láthatja őket a felnőtt állatokkal együtt játszani.

Kicsinye született a törpezebuknak is. A Dél-Ázsiában háziasított szarvasmarhafélét púpos szarvasmarhának is szokták nevezni, mivel a marja tájékán (válla környékén) zsírpúpot visel.

Hanganyag: Szabó Gergõ