eur:
395.48
usd:
372.82
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Itt a nyár - ideje visszafogni az italozást!

Az alkoholfogyasztással kapcsolatos problémák - a másnaposság, az ittas vezetés és az erőszakos bántalmazás - gyakoribbá válnak nyaranta, figyelmeztet egy amerikai közegészségügyi szakértő, aki jó tanácsokkal is szolgál arra, hogyan kerülhetjük el a nagyobb bajt.

Nyáron, amikor sokáig van világos és jó az idő, az emberek gyakrabban mennek el kerti grill partikra és bulikra, a gyakori kikapcsolódás miatt pedig úgy érzik, hogy ilyenkor jobban "elengedhetik" magukat, ezért hajlamosabbak többet inni a szokásosnál.

Jobb lenne pedig, ha visszafognák magukat - figyelmeztet Scott Walters, a Texasi Egyetem orvosi karának munkatársa, aki a munkatársaival kutatásokat is végzett ezzel kapcsolatban. Ezekből kiderült, hogy gyakoribbak nyáron az alkoholfogyasztással kapcsolatos problémák: a másnaposság, az ittas vezetés és a garázdaság.

A szakértő mindenkit arra intett, hogy nem próbáljon versenyt inni a cimboráival, és inkább lassan kortyolgassa az italát, ahelyett, hogy egy hajtásra ledöntené. További jó tanácsai:

- Felváltva igyunk alkoholt és üdítőt!
- Igyunk sok vizet, az italunkba pedig tegyünk a szokásosnál több jeget!
- Ne keverjük a különböző alkoholféléket!
- Együnk, mielőtt inni kezdünk!
- Előre döntsük el, mennyit fogunk inni, és ehhez tartsuk is magunkat!
- Előre döntsük el azt is, hány órakor fejezzük be az ivást!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×