eur:
394.42
usd:
369.38
bux:
65728.85
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tévhitek a szexről: a kóla, mint fogamzásgátló

Tévhitek eloszlatására állított össze Olaszországban az országos nőgyógyászati és születési társaság egy fiataloknak szánt szexuális felvilágosítási tanácsadót, hogy ezzel is csökkenteni próbálja a terhesség-megszakítások számát.

A 21. században ez talán nevetségesnek, szükségtelennek tűnhet, de a magukat felvilágosultnak tekintő fiatalok között megdöbbentően nagy a tudatlanság. Még mindig van, aki azt hiszi, hogy a csóktól teherbe lehet esni, hogy az első aktusban, vagy esetleg álló helyzetben, vízben, egy percig tartó szeretkezésben viszont nincs ilyen kockázat. Ha viszont a baj megesik, segít a Coca-Colában való fürdés. Ezek az ostobaságok megjelennek a modern kor kommunikációs eszközeivel, a blogokban is - írta a La Repubblica című olasz napilap.

Olaszországban a legutóbbi becslések szerint a 19 éven aluliaknak csak 0,3 százaléka kapott jó szexuális nevelést. Négyből csak egy éri el az elégséges színvonalat. Bár a pirula használata most már kezd elterjedni, az ország európai viszonylatban még mindig leghátul kullog: a nőknek csak 17 százaléka használja.

Ebben is sok a tévhit: életveszélybe kerül, aki időnként nem szünetelteti a szedését, szőrösödést, hajhullást okoz, csökkenti a libidót, és főként, hizlal. Nem veszik figyelembe, hogy a tabletta negyedik generációja kevesebb ösztrogént tartalmaz, ezáltal a hízás kockázata erősen lecsökkent.

A másik tévedés, főként fiatalok között, hogy óvszerrel együtt nem alkalmazható. Holott éppen ezt a kettős védekezést javasolják az orvosok a legfiatalabbaknak, mivel a pirula a nem kívánt terhesség ellen véd, az óvszer viszont olyan szexuálisan terjedő betegségek ellen, mint az AIDS, a herpesz vagy a candida.

A füzetet márciusban ingyenesen osztogatták az olasz nagyvárosok terein, a továbbiakban pedig egyetemeken, koncerteken, diszkókban terjesztik.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×