eur:
393.82
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Szellemirtás és gladiátorképzés - izgalmas táborok felnőtteknek

Szeretett volna űrhajós, elefántidomár vagy szellemirtó lenni? Egy napra vagy akár egy hétre szinte bármilyen álom valóra válhat, egyre több helyen szerveznek ugyanis egzotikus táborokat - felnőtteknek.

A travelandleisure.com utazási oldal gyűjtötte össze a szerinte legérdekesebb, felnőtteknek szervezett táborok listáját. "Már nem csak gyerekek részére szerveznek táborokat. Ebben a mozgalmas világban ezek a táborok valóságos oázisok, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy szórakozva tanuljunk" - nyilatkozta Peg L. Smith, az amerikai táborszövetség vezetője a honlapnak.

A tíz legérdekesebb tábor listája a következő:

1. Rock 'n' Roll Fantázia Tábor - New York, Los Angeles, Las Vegas, London
A táborlakók neves rock sztároktól - többek között Joe Walsh-től, Slash-től és Max Weinbergtől - leshetik el a mesterfogásokat. Hozhatják saját hangszereiket, de használhatják a táborban lévőket is, hogy dalokat szerezzenek és adjanak elő. Naponta jammelnek, a tábor végén pedig neves művészek részvételével rendeznek záró koncertet.

2. Gladiátor kiképzés - Róma
A háromórás kurzus során a jelentkezők megismerkedhetnek az ókori gladiátorok harci technikájával és történetével. Korhű jelmezeket próbálhatnak fel, és az eredeti fegyverek fából, illetve vasból készített másolataival próbálhatják ki ügyességüket. Az edzők a Gruppo Storico Romano tagjai; ez a szervezet arra alakult, hogy tanulmányozza és újra eljátssza a gladiátorok életét.

3. Elefánthajcsár tábor - Észak-Thaiföld
Fél vagy akár három napra is lehet jelentkezni a kalandtúrára, amelynek során a résztvevők együtt dolgoznak a helyi elefánthajcsárokkal, akik a 2000 éves, hagyományos thai elefántidomítás mesterei. Egyszerre maximum harminc embert fogadnak, akik maguk is ápolhatják az elefántokat, amelyeknek a szokásairól és gondozásáról mindent megtudhatnak.

4. Borásztábor - Kalifornia
Az érdeklődők három napot tölthetnek a táborban, ahol elleshetik a szakértőktől a szőlészet és borászat fortélyait, megismerhetik a különböző fajtákat és azt az utat, amelyet a bor megtesz a boltokig.5. Űrtábor - Alabama
A 3-8 napos program hasonlít az űrhajósok kiképzéséhez, de a résztvevők szimulátoron átélhetik az űrutazás élményét is - a lehető legvalóságosabbnak tűnő módon. A jelentkezők igazi űrruhát hordanak, és a NASA által kifejlesztett eszközöket használják, így megtapasztalhatják, mit éreznek az űrhajósok az indulás idején, és milyen érzés sétálni a Holdon.

6. Szellemirtó tábor - New Orleans
Christopher Moon, a paranormális jelenségek hivatásos kutatója, a Haunted Times magazin kiadója két éjszakán keresztül oktatja a jelentkezőknek a szellemirtás alapjait egy olyan épületben, amelyet 1742-ben építettek, s amelyben állítólag rendszeresen járnak szellemek. A jelentkezők elhozhatják saját kamerájukat, hogy megtanulják, hogyan lehet lekapni a szellemeket.

7. Keresztrejtvény fejtő tábor - hajóút
A Newday szindikátus keresztrejtvény szerkesztője és 125 könyve szerzője Stan Newman, aki a hétnapos karibi hajóúton megtanítja a jelentkezőket arra, hogyan fejleszthetik keresztrejtvényfejtő képességeiket, gyarapíthatják szókincsüket. A legalább tízórás gyakorlat során elleshető minden trükk.

8. Afrikai állatorvos szafari - Dél-Afrika

A 4-5 napos program során a jelentkezők együtt dolgozhatnak Peter Brothers dél-afrikai állatorvossal, aki kimondottan vadállatokra szakosodott. Részt vehetnek a vadak mikrocsippel való ellátásában, és segíthetnek a vadállatok tudományos és természetvédelmi célú megjelölésében.

9. Gondolásképző - Velence
A turisták három órára helyett cserélhetnek a hivatásos gondolásokkal, akiktől megtanulhatják az evezést és a csónak irányításának technikáját - valamint elsajátíthatják a gondolás etikettet.

10. Pókertábor - Las Vegas
A pókerrajongók fantasztikus hétvégét tölthetnek a táborban. A játék legnagyobb ászaitól - T. J. Cloutiertől, Clonie Gowentől és Mike Sextontól - leshetik el a legjobb stratégiát. Az elmélet mellett a gyakorlati oktatás sem marad el: a résztvevők a legjobb profikkal ülnek asztalhoz, akik folyamatosan figyelmeztetik őket, ha valamit rosszul csinálnak - és megtanítják, hogyan kellene helyesen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×