Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jobb a prostitúciót a nyílt utcáról \"zárt ajtók\" mögé terelni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tekintélyes és élelmes német üzletemberek összefogtak, hogy a prostituáltak számára létesítsenek szállodát Berlin szívében, a híres Potsdamer Platz közvetlen szomszédságában.

Értesülések szerint a vállalkozók már építési engedélyért folyamodtak a városi hatóságoknál, egyidejűleg pedig kampányt indítottak a nyilvánosság megnyerésére tervük támogatása érdekében. Mindenekelőtt azzal érvelnek, hogy a szálloda sajátos eszköz lehetne a berliniek többségét zavaró utcai "strichelés" megakadályozására.

Az elgondolás szerint a környezetbe jól illeszkedő, négyemeletes épületről lenne szó, szám szerint 48 szobával. A szobákat a prostituáltak napi 20 euróért bérelhetnék, s ott ily módon biztonságosan űzhetnék az ipart.

Az ár pedig az adott "szolgáltatástól" függ, mindenesetre 5 eurós belépési díjat mindenkinek eleve kellene fizetni.

Mennyi lenne a haszon?

A kezdeményezők mindeddig meglehetősen szemérmesen nyilatkoztak azzal kapcsolatban, hogy számukra a bérleti díjak beszedésén túl még milyen haszon kínálkozik. Hangoztatták ugyanakkor, hogy "jó példával" kívánnak elöl járni Berlin más - prostitúció "sújtotta" - negyedei számára is. S mint fogalmaztak minden a legtörvényesebb keretek között működne, a "főszereplők" hivatalos tartózkodási engedélyével, s a legszigorúbb egészségügyi igazolással.

A tervet a helyi rendőrség is támogatja, hangoztatva, hogy jobb a prostitúciót a nyílt utcáról "zárt ajtók" mögé terelni.

A kampány keretében mintegy 100 ezer "röpcédula" készült annak érdekében, hogy a környék lakóit meggyőzzék a tervezett szálloda előnyeiről. Például arról, hogy a prostitúció legalább nem gyermekeik szeme előtt történne, s esténként nagyobb lenne a környező utcák nyugalma.