eur:
393.1
usd:
367.2
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Jobb a prostitúciót a nyílt utcáról "zárt ajtók" mögé terelni

Tekintélyes és élelmes német üzletemberek összefogtak, hogy a prostituáltak számára létesítsenek szállodát Berlin szívében, a híres Potsdamer Platz közvetlen szomszédságában.

Értesülések szerint a vállalkozók már építési engedélyért folyamodtak a városi hatóságoknál, egyidejűleg pedig kampányt indítottak a nyilvánosság megnyerésére tervük támogatása érdekében. Mindenekelőtt azzal érvelnek, hogy a szálloda sajátos eszköz lehetne a berliniek többségét zavaró utcai "strichelés" megakadályozására.

Az elgondolás szerint a környezetbe jól illeszkedő, négyemeletes épületről lenne szó, szám szerint 48 szobával. A szobákat a prostituáltak napi 20 euróért bérelhetnék, s ott ily módon biztonságosan űzhetnék az ipart.

Az ár pedig az adott "szolgáltatástól" függ, mindenesetre 5 eurós belépési díjat mindenkinek eleve kellene fizetni.

Mennyi lenne a haszon?

A kezdeményezők mindeddig meglehetősen szemérmesen nyilatkoztak azzal kapcsolatban, hogy számukra a bérleti díjak beszedésén túl még milyen haszon kínálkozik. Hangoztatták ugyanakkor, hogy "jó példával" kívánnak elöl járni Berlin más - prostitúció "sújtotta" - negyedei számára is. S mint fogalmaztak minden a legtörvényesebb keretek között működne, a "főszereplők" hivatalos tartózkodási engedélyével, s a legszigorúbb egészségügyi igazolással.

A tervet a helyi rendőrség is támogatja, hangoztatva, hogy jobb a prostitúciót a nyílt utcáról "zárt ajtók" mögé terelni.

A kampány keretében mintegy 100 ezer "röpcédula" készült annak érdekében, hogy a környék lakóit meggyőzzék a tervezett szálloda előnyeiről. Például arról, hogy a prostitúció legalább nem gyermekeik szeme előtt történne, s esténként nagyobb lenne a környező utcák nyugalma.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×