Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elképzelni sem tudják, mekkora fájdalom vár rájuk

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy brit tanulmány szerint a szülészeti osztályok nem készítik fel rendesen a várandós anyákat a szülés fájdalmaira, akik ezért alulbecsülik a rájuk váró nehézségeket.

A szülő nők gyakran kapnak sokkot a vajúdás fájdalmaitól - mutat rá egy brit tanulmány, hozzátéve: a nőknek a valóságtól elrugaszkodott képük van a szülésről, ennek tulajdonítható, hogy sokan, előzetesen lemondanak a fájdalomcsillapításról.

A brit Newcastle-i Egyetem munkatársai 69 tanulmány adatait tekintették át. Ezek között egyetlen olyat találtak, amelyben a nőket jobb élmény érte a szülés során, mint amire számítottak.

A jelentésekből kiderült: sok nő azzal sincs tisztában, hogy a fájdalmak hullámokban jelentkeznek és nem folyamatosan. Másoknak az okozott meglepetést, hogy a fájdalmat a hátuk alsó részén érezték, holott a hasban várták.

Csaknem fele azoknak, akik előzetesen nem kérnek fájdalomcsillapítást, a folyamat során meggondolják magukat.

Mindebből következik, hogy a nők gyakran nem tudják megválasztani a szülés azon módját, amely számukra a legmegfelelőbb, nem tudnak helyesen dönteni az alternatív szülési módokról.

Emellett a várandós anyák a valódi információk helyett anekdoták alapján hoznak gyakran igen káros döntéseket. A tinédzserek között vannak, akik azért kezdenek el cigarettázni, mert azt gondolják, hogy így kisebb gyermeket hoznak világra, és könnyebb lesz a szülésük. Ezzel természetesen hatalmas károkat okoznak saját gyermeküknek.