Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Soha nem volt példa ilyen durva erőszakra\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Négy dán börtönőrt kellett kórházba szállítani, miután az általuk felvigyázott kemény bűnözők droggal töltött süteményt készítettek számukra. Az eset nyomán megváltoztatják a börtön belső rendtartását, amely az úgynevezett "dán modell\" keretében lehetőséget adott a rabok és az őrök közötti kötetlen érintkezésre.

A közép-dániai Fionie szigeten lévő Nyborg börtönben két férfi és két női börtönőr lett rosszul, miután elfogyasztotta a foglyok által készített süteményeket: kábítószer okozta gyomorfájdalmakkal mentők szállították őket kórházba - írta az Ekstra Bladet című lap.

A sütit abban a börtönszárnyban készítette "egy vagy több rab", ahol a legkeményebb elítélteket, a Black Cobra és Den Internationale Klub motoros bandák külföldi származású tagjait őrzik.

A megmérgezettek kollégáit is sokkolta az eset. "Soha nem volt példa ilyen durva erőszakra" - jelentette ki Bo Soerensen, a börtönőrök szakszervezetének elnöke, aki szerint az, ami történt, "támadás az egész dán büntetés-végrehajtási modell és ama hagyomány ellen, hogy az őrök és a rabok között informális kapcsolat is lehetséges".

Az incidens nyomán a börtön vezetősége megtiltotta, hogy az őrök a jövőben a raboktól az utóbbiak által készített süteményt, zsemlét vagy más csemegét fogadjanak el.