eur:
393.71
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mily meglepő: hazugságban világbajnokok a nők

A legtöbb nő ügyesebben és sikeresebben hazudik, mint a férfiak, méghozzá mindenben - ezt a régi igazságot támasztja alá egy új könyv, amelyet az Egyesült Államokban adtak ki.

"A hazugság a nők számára túlélési technika, amelyet azonban akkor alkalmaznak, amikor csak akarnak" - állítja Susan Shapiro Barash, az "Ártatlan kis füllentések, sötét titkok: Miért hazudnak a nők" című könyv szerzője. Az írónő szerint a Fox tévécsatorna új showműsorának, az Igazság pillanatának múlt heti, botrányba fulladt adása is az állítását igazolja.

Ebben az adásban egy Lauren Cleri nevű rendőrfeleség százezer dollárért bevallotta, hogy inkább a volt barátjával feküdne le, mint a férjével, kétszázezerért pedig azt is, hogy két éve csalja az urát. Mégsem nyert egy fillért sem, mert kiderült, hogy hazudott, amikor azt állította, hogy "jó embernek" tartja magát.

"Ez az eset is alátámasztja az elméletemet, amely szerint a nők ügyesebben hazudnak - legföljebb csak a hazugságvizsgálót nem tudják átvágni" - magyarázta Barash, arra emlékeztetve, hogy a műsor előtt ugyanezekre a kérdésekre úgy is kell válaszolniuk a jelentkezőknek, hogy a gépre vannak kötve.

A szerző Amerika-szerte 500 nőt faggatott ki. Kiderült, hogy 75 százalékuk hazudik azzal kapcsolatban, hogy mennyi pénzt költ - például eldugdossák a lakásban a vásárolt holmikat, vagy legalábbis a számlákat.

Minden második megkérdezettnek "vegyes érzelmei vannak az anyasággal kapcsolatban". "Néha csak elnézem a gyerekeimet, és bármit megadnék egy kis szabad időért, nyugodt alvásért. Iszonyúan kifárasztanak, és olyankor rettenetesen irigylem azokat a dolgozó nőket, akiknek nincs se férjük, se gyerekük" - panaszkodott egyikük.

Az is kiderült, hogy tíz nőből hat megcsalja a férjét, és a legtöbben még akkor is "kegyes hazugsághoz" folyamodnak, amikor bejelentik, hogy válni akarnak.

"Kegyes hazugság", pornó és megcsalás

Néhányan azért hazudnak, hogy elleplezzék gyerekkori vérfertőzést vagy szexuális zaklatást, vagy olyan tabuk megsértését, mint az ivás, a szerencsejáték és az internetes pornófüggőség.

A megkérdezettek több mint 80 százaléka hisz a "kegyes hazugságban. Egy New Jersey-i asszony például semmi pénzért nem vallaná be a tinédzser lányának, hogy ebben a korban ő maga is szívott marihuánát, és buliról bulira járt.

A városi nők a "túlzó hazugságban" hisznek: szemlátomást otthon lebzselő, munkanélküli férjükről azt állítják, hogy "konzultánsként" dolgozik, kiszínezik a gyermekeik jó tulajdonságait és iskolai teljesítményét.

A nők sokszor maguknak is hazudnak - erre volt kiváló példa a szerző szerint Hillary Rodham Clinton esete, amikor az akkori first lady a tévékamerák előtt állt ki férje mellett a Monica Lewinsky ügyben. Később azonban elismerte, hogy a férje valóban megcsalta őt.

Vannak, akik azért hazudnak, mert "túl sok forog kockán". Erre Rudy Giuliani volt New York-i polgármester feleségét, Judith-ot hozta fel példaként, aki azt titkolta el, hogy korábban nem egyszer, hanem kétszer volt már férjnél. Az igazat Giuliani is csak most tudta meg, amikor elindult a republikánus párt elnökjelöltségéért - az újságok címlapjáról.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×