eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk

Veszélyben a Szent Bölcső

Veszélyben van a Szent Bölcső, amelybe a legenda szerint az újszülött Jézust fektették.

Az i. e. I. századból származó, öt juharágból álló fekhelyet, amelyet a Szentföldön találtak meg, a római Santa Maria Maggiore-székesegyházban őrzik.

Rossz állapota miatt karácsonykor már nem is állították fel a templom főhajójában, mint ahogy előzőleg minden évben tették. A bölcső a főoltár alatti kriptában maradt.

Egy tudományos bizottság vizsgálja, és meghatározza a vele kapcsolatos tennivalókat. Ugyanakkor karácsonykor mutatták be először a híveknek a Panniculumot, azt a kis szövetdarabot, amelybe a legenda Mária takarta a kis Jézust.

A templom egyik helyiségében lévő ereklyetartóban volt elhelyezve és elfeledkeztek róla - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×