eur:
393.24
usd:
367.86
bux:
66111.65
2024. április 24. szerda György

"Hiába keresek jól, nem érzem gazdagnak magam"

Minden 10. család vagyonosnak minősül Nagy-Britanniában - a legtöbben közülük azonban nem érzik magukat annak, derült ki egy friss felmérésből.

A vagyonosnak minősülő családok átlagosan 88 ezer fontot (31 millió forintot) keresnek - közel háromszor annyit, mint a brit átlagcsalád (33 ezer font - 11 millió forint) - derül ki a Hiscox biztosítótársaság felméréséből.

A jól kereső családok általában kétszer mennek pihenni egy évben külföldre, az otthona pedig legalább 390 ezer fontot ér. Ennek ellenére tízből kilencen nem tartják magukat vagyonosnak.

Szerintük ehhez az kéne, hogy az éves bevételük elérje a 150 ezer fontot, egynél több ingatlannal kellene rendelkezniük, és annyi pénz kellene, hogy magániskolába küldhessék a gyerekeiket.

A vagyonosnak minősülő családok 29 százaléka rendelkezik luxuskivitelű házimozi-rendszerrel, és minden negyediknek legalább 25 ezer fontnyi megtakarított pénze van.

Az e körbe tartozó emberek 15 százalékának van műkincs a birtokában, és 14 százalékuk egynél több ingatlannal rendelkezik, otthonuk berendezésének értéke pedig meghaladja az 50 ezer fontot.

A biztosító felmérése szerint a "tipikusan jól kereső" brit a szigetország délkeleti részén él és jól képzett. Van fölösleges pénze, de nem hajhássza a feltűnést, és magát nem tartja "átlagosnak, de különlegesnek sem".

"Ha valaki vagyonos, az nem okvetlenül jelenti azt, hogy nem áll két lábon a földön és nincs tisztában a dolgok valódi értékével" - összegezte a felmérés eredményét Steve Langan, a Hiscox nagy-britanniai igazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×