eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Fekete miséhez loptak a sátánisták megszentelt tárgyakat

Sátánisták törtek be az egyik leghíresebb torinói templomba, ahonnan egy szentel vízzel teli fiolát és egy misekönyvet loptak el. A rendőrség feltételezése szerint fekete miséhez akarják használni a megszentelt tárgyakat.

A rendőrség még nyomoz a Chiesa della Gran Madre di Dióban a múlt hét végén történt betörés ügyében, de már most is azt valószínűsítik, hogy azt sátánisták követték el.

A Piavéból származó szentelt víz egy 35 centiméter széles kristálygömbben volt, a misekönyvet pedig a tartójáról emelték el. Sandro Menzio atya szerint a lopást profik követték el. "A leggyengébb ajtót törték be, és egyenesen a kiszemelt tárgyakhoz mentek, méghozzá úgy, hogy közben nem hozták működésbe a biztonsági rendszert. Az ellopott holmik pénzbeli értéke minimális, csupán szimbolikus jelentőségük van, így nehéz magyarázatot találni arra, miért éppen a szentelt víz tartót és a misekönyvet emelték el" - hangsúlyozta a pap.

Okkult ügyekben jártas szakértők szerint a rendőrségnek lehet igaza, és sátánisták keze lehet a dologban. A templom ugyanis, amelyet 1814-ben építettek abból az alkalomból, hogy visszatért Olaszországba I. Viktor Emánuel király, a fehér és a fekete mágia közötti kozmikus csata egyik legfontosabb helyszíne - magyarázzák.

A Po folyó partján álló templom a "jó háromszögének" egyik sarokpontja; a másik kettő Lyonban, illetve Prágában található. A főbejárathoz vezető lépcső alján két szobor áll: a Hit és a Vallás jelképe. Előbbi egy kelyhet tart az egyik kezében, és abba az irányba néz, ahol a legenda szerint elrejtették a Szent Grált.

Mit csinálnak a szentelt vízzel?


A templom tele van a gyakorló okkultisták számára fontos szimbólumokkal - magyarázza Giuditta Dembech, a "Torino: a bűvös város" című könyve szerzője, aki szerint csak a misekönyv ellopásának van "értelme", azt ugyanis fel lehet használni a fekete misén. "De ötletem sincs, minek nekik a szentelt víz."

Torino a 45. szélességi körön fekszik, félúton az Egyenlítő és az Északi-sark között. A "Sátán vonala" azonban szintén áthalad a városon, összekötve Torinót Londonnal és San Franciscóval. A város ráadásul az olasz sátánisták egyik központja.

A Chiesa della Gran Madre di Diótól alig pár lépésre található a Piazza Statuo, a sátánimádók szent helye, amelyről úgy tartják, hogy alatta nyílik a pokol kapuja. A római korban több ezer bűnözőt és deviáns elemet végeztek ki itt, mert azt tartották a térről, hogy átkozott hely, amelyet szinte mindig árnyék takar.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Sikerült átpréselni az amerikai képviselőházon azt a törvényjavaslatot, mely összesen 95 milliárd dollárnyi támogatás szétosztását teszi lehetővé Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni térség államai között. A G7 szintén új támogatásról egyezett meg, a NATO pedig hosszas unszolás után eldöntötte: küldenek még légvédelmi eszközöket Kijevnek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×