eur:
393.82
usd:
365.1
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A sztárokra akarnak hasonlítani, de üres a pénztárcájuk

Nagy-Britanniában a fiatal felnőttek legfőbb vágya, hogy megfeleljenek a környezetük elvárásainak. Napjainkban milliók költik arra szinte teljes fizetésüket, hogy pont úgy nézzenek ki, mint a sztárok.

A fiatal felnőttek közül majdnem ötmillióan vannak, akik többet költenek el egy hónapban, mint amennyit megkerestek, azaz nem képesek beosztani a fizetését. További kilencmillióan pedig amint hozzájutnak a fizetésükhöz, első dolguk, hogy nekiállnak költekezni.

Egy kutatás kimutatta, hogy az úgynevezett szükségtelen költések jelentősen emelkedtek a körükben, az étteremre, szállodára, ékszerekre vagy utazásra fordított források nagyjából 65 százalékkal emelkedtek egy évtized alatt.

Egy átlagos fiatal, aki már rendelkezik saját fizetéssel, havonta 865 fontot költ ilyesmikre, ez több mint 300 ezer forintnak felel meg, míg évekkel ezelőtt csak 524 font ment el efféle luxuskiadásokra havonta.
A felmérés készítői arra is rámutattak, hogy a "meg kell felelned a környezetednek, különben kitaszít" elv egyre népszerűbb a fiatalok körében, akik azt gondolják: pont úgy kell kinézniük és olyan életstílust kell követniük, mint a hírességeknek.

Ezek a fiatalok azonban állandóan elégedetlenek, mindig többet és többet akarnak. Belekerülnek egy olyan költekezési spirálba, amelyből kitörni is és benne maradni is nehéz.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×