Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bomba helyett milliókat találtak a zacskóban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kiüríttették a kórházat, és bombaszakértőket hívtak a halálra rémült recepciósok az egyik londoni kórházban, ahova besétált egy titokzatos idegen, letett egy barna papírzacskót a pultra, majd kisietett a sötét utcára.

Még szerencse, hogy a biztonságiak előbb belekukkantottak a zacskóba, mielőtt megsemmisítették volna. A papír ugyanis nem bombát, hanem húszezer fontot (6,7 millió forintot) rejtett.

Bár az eset még december közepén történt, a rendőrség azóta is keresi a titokzatos adományozót és a bankot is, ahonnan a pénzt felvette. A férfiről csak annyit tudtak elmondani a szemtanúk, hogy jól öltözött volt, és az ötvenes éveiben járhat.

"Még mindig nem tudjuk elhinni, hogy ilyesmi megtörténhetett" - mondta a Great Ormond Street egyik recepciósa, aki elmesélte, hogy a férfi egy szót sem szólt, csak besétált, letette a zacskót, majd sarkon fordult és távozott.

A kórház szóvivője elárulta, hogy az adományokat mindig alaposan ellenőrzik - ez történik most a zacskó tartalmával. Az intézménynek jól jön a pénz, tette hozzá, hiszen évente 50 millió fontot kell támogatásból összeszedniük, hogy fel tudják újítani a két főépületet, finanszírozzák a világszintű orvosi kutatásokat, segítsenek a rászoruló betegeken, és új műszereket szerezzenek be.

A tavalyi évig nem volt gond, mert a Pán Péter szerzője, James Matthew Barrie 1937-ben bekövetkezett halálakor a kórházra a mese után járó valamennyi szerzői jogot. Mivel azonban az EU döntése értelmében szerzői jogok csak az alkotó halála után 70 évig járnak, ez a forrás december 31-én megszűnt.