eur:
393.58
usd:
368.74
bux:
65802.09
2024. április 23. kedd Béla

Veszélyesek lehetnek az internetről vásárolt gyógyszerek

Az internetes kereskedelem bővülésével egyre többen vannak, akik a gyógyszereiket is a világhálón szerzik be, annak ellenére, hogy azok veszélyesek is lehetnek.

Nagy-Britanniában több mint kétmillió ember az interneten keresztül szerzi be a számára szükséges gyógyszereket - olvasható a brit gyógyszerészeti szervezet jelentésében.

A szövetség ennek veszélyeire is felhívja a figyelmet, az így árusított készítmények között ugyanis sok a hamisítvány, sőt, ezek egyenesen egészségkárosítóak is lehetnek.

Érdemes alaposan átgondolni, hogy ezt a beszerzési csatornát választjuk-e - vallják a gyógyszerészek, mondván: veszélynek teszi ki magát az, aki ellenőrizetlen helyről származó készítményeket fogyaszt.

Az on-line gyógyszerárusok nehezen ellenőrizhetők, a szigetországban éppen ezért egy új logóval látja el azokat, amelyek megfelelnek a minőségbiztosítási előírásoknak.

Ezt a honlapon jól látható helyen kell elhelyezni, de a gyógyszerészeti szövetség honlapján is tájékozódni lehet majd arról, hol érdemes gyógyszert vásárolni az interneten.

Sokan vannak ugyanakkor azok, akik a nem teljesen legálisan működő internetes árusokat használják fel arra, hogy az egyébként recept nélkül kapható készítményeket orvosi rendelvény nélkül szerezzék be.

A legnépszerűbb gyógyszer a depresszióra ajánlott Prozac, a merevedési zavarokat orvosló Viagra vagy az alvászavarokat enyhítő Valium.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×