Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Veszélyesek lehetnek az internetről vásárolt gyógyszerek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az internetes kereskedelem bővülésével egyre többen vannak, akik a gyógyszereiket is a világhálón szerzik be, annak ellenére, hogy azok veszélyesek is lehetnek.

Nagy-Britanniában több mint kétmillió ember az interneten keresztül szerzi be a számára szükséges gyógyszereket - olvasható a brit gyógyszerészeti szervezet jelentésében.

A szövetség ennek veszélyeire is felhívja a figyelmet, az így árusított készítmények között ugyanis sok a hamisítvány, sőt, ezek egyenesen egészségkárosítóak is lehetnek.

Érdemes alaposan átgondolni, hogy ezt a beszerzési csatornát választjuk-e - vallják a gyógyszerészek, mondván: veszélynek teszi ki magát az, aki ellenőrizetlen helyről származó készítményeket fogyaszt.

Az on-line gyógyszerárusok nehezen ellenőrizhetők, a szigetországban éppen ezért egy új logóval látja el azokat, amelyek megfelelnek a minőségbiztosítási előírásoknak.

Ezt a honlapon jól látható helyen kell elhelyezni, de a gyógyszerészeti szövetség honlapján is tájékozódni lehet majd arról, hol érdemes gyógyszert vásárolni az interneten.

Sokan vannak ugyanakkor azok, akik a nem teljesen legálisan működő internetes árusokat használják fel arra, hogy az egyébként recept nélkül kapható készítményeket orvosi rendelvény nélkül szerezzék be.

A legnépszerűbb gyógyszer a depresszióra ajánlott Prozac, a merevedési zavarokat orvosló Viagra vagy az alvászavarokat enyhítő Valium.