eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyre zsúfoltabbak a detoxikálók

Nagy-Britanniában évről évre emelkedik azok száma, akik alkohollal összefüggő problémák miatt szorulnak kórházi kezelésre.

Mivel a szigetországban egyre több az olcsó alkoholtermék, ez rányomta a bélyegét a lakosság ivási szokásaira is. Az elmúlt két évben harmadával emelkedett azok száma, akik valamilyen ivási probléma miatt kerültek kórházba.

A 60 milliós lakosú szigetországban naponta csaknem 500 embert kell bevinni egy detoxikálóba.

Nemrég napvilágot látott egy másik riasztó adat is. Eszerint csaknem 13 millió angol sokkal többet iszik az egészséges mennyiségnél.

Mindez egyre nagyobb problémákat szül. A szigetországban emelkedik azon fiatalok száma is, akik egy átmulatott éjszaka után úgy élnek szexuális életet, hogy nem védekeznek, később pedig abortuszra kényszerülnek.

Sokan a túlzott alkoholfogyasztást összefüggésbe hozzák a 2005-ben bevezetett liberális szeszpolitikával, amely már igen nagy számban engedélyezte a kocsmáknak a hosszított nyitva tartást.

A szupermarketekben is egyre könnyebben férhetnek hozzá akár a fiatalok is az alkoholtartalmú italokhoz, ennek köszönhetően az elmúlt három évben több ezer 14 év alatti gyermeket kellett kórházba szállítani alkoholmérgezés miatt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×