Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rács mögül támadtak az állatkerti tigrisek - képpel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Meghalt az az óvatlan férfi, aki átbújt a biztonsági korláton, hogy közelről fényképezze le az egyik indiai állatkert bengáli tigriseit. A férfit a felesége és a két gyereke szeme láttára marcangolta szét a két vadállat.

Az egyik tigris letépte az ötven éves férfi karját, amikor az éppen megpróbálta közelről lefényképezni az állatot mobiltelefonjával. Bár a gondozók azonnal a férfi segítségére siettek az észak-indiai Guvahati állatkertjében, nem tudták megakadályozni, hogy a ketrecben lévő másik tigris is az áldozatra támadjon.

A férfit, aki a feleségével és két gyermekével ment el az állatkertbe, kórházba szállították ugyan, de ott már csak a halálát tudták megállapítani.

Az áldozat átmászott a biztonsági kerítésen, hogy elég közel kerüljön az állatokhoz. "Szerencsétlen baleset történt, minden jel szerint az áldozat óvatlansága következtében" - nyilatkozta az állatkert igazgatója.

A bengáli tigris India és Banglades nemzeti állata. A veszélyeztetett fajok közé tartozik, a legújabb adatok szerint nem egészen 1300 példánya él vadon Indiában - harmadannyi, mint két évtizede.

Az indiai kormány kétségbeesett erőfeszítéseket tesz a bengáli tigris megmentésére, amelynek élettere egyre jobban összeszűkül. A táplálék hiánya miatt ma már gyakorlatilag nem tud tigris életben maradni a nemzeti parkok határain kívül.