eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hogyan vehetjük észre, ha egy terméket újracsomagoltak?

A hatóságok igyekeznek mindent megtenni azért, hogy csak jó minőségű, eredeti termékek legyenek a piacon, de szerintük fontos a tudatos vásárlás is. A magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal vezetője úgy véli: azért kell erről beszélni, mert a fogyasztók könnyen észrevehetik például, hogy egy termék újra van csomagolva, ha tudják, mire kell figyelni.

A kormányzat és a hatóságok sokat tehetnek a fogyasztókért, de saját felelőtlenségük ellen nem tudják megvédeni őket - mondta az InfoRádiónak Szeintzné Szabó Mária.

A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal főigazgatója kiemelte: ha valaki gyanúsan olcsón vagy illegális árusoktól vesz terméket, nem tud panasszal fordulni a hatóságokhoz. A számlát, nyugtát minden esetben meg kell őrizni, csak annak birtokában lehet reklamálni - tette hozzá.

Szeintzné Szabó Mária azt tanácsolta, hogy az emberek mindig nézzék meg, hol vásárolnak, és ha elhanyagolt egy üzlet, akkor inkább kerüljék el.

A termék jelölése és csomagolása sok mindent elárul, az átcímkézésnek vannak nyomai - hangsúlyozta a magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal vezetője.

A vásárlók gyanút foghatnak, ha a címke le van ragasztva úgy, hogy ne látszódjon a lejárat dátuma, vagy ha elmosódott, elmaszatolt. Emellett a csomagoláson nem lehet sérülés, gyűrődés, károsodás - fejtette ki Szeintzné Szabó Mária.

Ha a mélyhűtött termékben zúzmarás darabok vannak, azt mutatja, hogy vissza lett fagyasztva - tette hozzá.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×