eur:
394.77
usd:
370.68
bux:
65478.26
2024. április 19. péntek Emma

Adolf Hitler gyermeke köztünk él?

Az Egyesült Királyságban közismert, hogy egy angol arisztokrata hölgy rajongott a náci eszmékért és szerelmes volt Adolf Hitlerbe, egy cikk és egy készülőben lévő dokumentfilm ugyanakkor azt a merész feltételezést járja körbe, hogy Unity Mitfordnak gyermeke születhetett a náci diktátortól.

Az Anglia egyik előkelő nemesi családjából származó Unity Mitford először a harmincas évek elején, a nemzetiszocialista párt (NSDAP) felemelkedésének idején járt Németországban, és annyira lenyűgözték a nürnbergi pártnapon látottak, hogy eldöntötte: találkozik Adolf Hitlerrel.

Az elhatározást tett követte, és hamarosan igencsak megkedveltette magát az NSDAP vezérével, aki egy alkalommal az árja nő mintájának nevezte őt. Unity Mitford olyan jól beilleszkedett a Führer belső köreibe, hogy az angol titkosszolgálat "a náciknál is nácibbnak" minősítette.

Amikor Nagy-Britannia 1939 szeptemberében hadat üzent Németországnak, Unity Mitford annyira elkeseredett, hogy a müncheni Angolparkban fejbe lőtte magát. Súlyos sérülést szenvedett, de életben maradt, és Svájcon keresztül visszatért hazájába.

"Mindig azt mondja, hogy Hitler"

Unity Mitfort Hitlerrel folytatott esetleges viszonyát Martin Bright kezdte kutatni, aki a New Statesman című magazinban megjelent cikkében leír egy telefonbeszélgetést, amelyben egy nő arról számolt be, hogy a nagynénje egy szülőotthont vezet, ahol Unity Mitfort gyermeket szült.

Amikor a telefonbeszélgetésben megkérdezték a nőtől, hogy ki Unity Mitfort gyermekének anyja, rövid szünet után kiböki: "Hát, mindig azt mondja, hogy Hitler".

A szkeptikus, de kíváncsi kutató felkereste az említett szülőotthont, és találkozott egy nővel, akinek a nővére a kérdéses időszakban ott dolgozott. A hölgy elmondta: kiskorában látta Unity Mitfortot, de szerinte nem szülni volt az intézményben, hanem az idegösszeomlását kipihenni.

Nem meglepő módon Unity Mitfort ma is élő testvére nincs elragadtatva Martin Bright tevékenységétől - a Devonshire-i hercegnő szerint az egész történet merő képtelenség. Nem ezért, hanem a fellelhető bizonyítékok hiánya miatt Martin Bright végül feladta a további kutatást.

A Channel 4 brit televízió Hitler brit lánya című dokumentumfilmjének készítői ugyancsak alaposan körbejárták a témát, és arra jutottak, hogy nagyon kevés bizonyíték van, ami alátámaszthatja, hogy - az 1948-ban elhunyt - Unity Mitfort terhes volt, vagy hogy szexuális kapcsolata lett volna Adolf Hitlerrel. Igaz ugyanakkor, hogy egyelőre száz százalékos biztonsággal cáfolni sem lehet az elképzelést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×