Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rossz hír a férfiaknak: a pénz igenis számít

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy friss kutatás cáfol minden olyan romantikus vélekedést, amely szerint a jó megjelenésű férfiak nagyobb eséllyel létesítenek tartós kapcsolatot vagy kötnek házasságot. Valójában a nőket leginkább az anyagi biztonság motiválja.

Számos kutatás próbált általános képletet adni arra, vajon mi motiválja a nőket egy tartós kapcsolatra, esetleg a házasságra. Ezek általában számba vették, hogy a modern világban már nem csak a férfiak keresik meg a család vagyonát. Nem csak a férfiak ülnek volán mögé vagy bonyolítanak le komoly üzleteket.

Egy szóval: napjaink női képesek maguk is előteremteni azokat a javakat, amelyek egy gyermekvállaláshoz kellenek, így hát választásuk továbbra is "ősi ösztönökön" alapul. A legfontosabb szempont számukra a külső megjelenés. A vélekedés azonban most megdőlni látszik.

Egy, az Egyesült Államokban készült felmérés során csaknem 20 ezer férfi életútját tekintették át, sokszor csak a fellelhető dokumentumok alapján, az I. világháborútól napjainkig.

Akkoriban még mások voltak a hölgyek szempontjai. A háború alatt ugyanis sok férfi veszítette el a vagyonát, a nők pedig jó társra leltek a szegényebb férfiakban is.

Azóta azonban természetesen megváltozott a helyzet, és ez a szegények házasodási esélyére is rányomta a bélyegét. Manapság a vagyontalan férfiak között sokkal nagyobb arányban vannak a nőtlenek, mint a gazdagabbak között.

A kutatók készítettek egy matematikai modellt is mindezek ábrázolására, amelyben figyelembe vették azt is, hogy jelenleg több férfi születik, mint nő, ez pedig tovább rontja a szegény férfiak házasodási esélyét.