eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Rendeljen vacsorára bálnát

Japánban újabban bálnából készült étkeket kínálnak a gyorséttermek. Tokió utcáin megjelentek azok a helyek, amelyek dobozban, házhozszállításra is kínálják a curryvel vagy más ínyencséggel ízesített tengeri finomságot.

A japán kormány nemrég népszerűsíteni kezdte a bálnahúst, arra biztatva az embereket, hogy egyenek többet a tengeri emlősből.

Úgy tűnik, a japánok a növekedő fogyasztással akarják igazolni, hogy bálnavadászaik a nemzetközi tiltakozás ellenére elkezdték az egyre kisebb számban előforduló tengeri állatok gyilkolását.

A japán bálnavadász flotta a hónap elején hajózott ki, hogy csaknem ezer bálnát vadásszon le. Idén először engedélyt kaptak arra is, hogy kifogjanak 50 hosszúszárnyú bálnát, annak ellenére, hogy a faj veszélyeztetett.

Bár nemzetközi egyezmény tiltja a bálnavadászatot, a japánok tudományos kutatásra hivatkozva mégis engedélyezték a cetek levadászását.

A világ közvéleménye azonban ezt felháborítónak tartotta, mondván: ezer bálnát biztos, hogy nem azért vadásznak le, hogy megvizsgálják az állatokat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×