eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Hatvanöt évig pihentek a sivatagban a családi ereklyék

Körülbelül 65 év után találták meg az egyiptomi sivatagban egy brit katona hátizsákját, amelyet gazdája a második világháborúban hagyott el. A benne lévő leveleket és fotókat eljuttatják a már elhunyt veterán húgának.

A Burnley-ből származó Alex Ross a brit 8. hadsereg, azon belül is a sivatagi mélységi csoport állományában szolgált futárként, amikor a leveleket és fotókat is tartalmazó táskát elvesztette.

Az évtizedekig a sivatagban heverő hátizsákot Kahled Makram egyiptomi túravezető találta meg, majd az egyik brit turista segítségével az interneten keresztül megtalálta a három évvel ezelőtt elhunyt katona húgát, Irene Portert, aki csak 8 éves volt, amikor a bátyja Egyiptomban katonáskodott.

A jelenleg 75 éves testvér már elolvashatta a leveleket - amelyet a szülei, ő maga, valamint bátyja két barátnője írt -, mert Kahled Makram beszkennelve kiírta CD-re, amelyet már megkapott. Magát a hátizsákot a turista, Geoff Kolbe személyesen adja majd át.

"Nagyon megdöbbentem, amikor tudomást szereztem a dologról, hihetetlen, hogy előkerült ez a hátizsák. Nagyon boldog leszek, amikor majd a kezemben tarthatom a leveleket, olyasmit érezhetek, amit édesanyám, amikor sok évvel ezelőtt megírta azokat" - fogalmazott Irene Porter.

Az egykori katona testvére csak azt sajnálja, hogy nem néhány évvel ezelőtt került elő a hátizsák, mert akkor Alex Ross is kézbe vehette volna egykori tulajdonát.

"Talán egy kicsit kínosan is érezte volna magát, hogy egyszerre két barátnője volt" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×