eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Doktor halál ismét praktizálhat

Ismét praktizálhat az a brit orvos, akit felelősnek talált a bíróság egy beteg halálában. Az áldozat egy rutinműtét közben kapott halálos baktériumfertőzést az orvos hibájából.

A brit orvosi tanács ugyan ismét engedélyezte a 37 éves Amit Misrának, hogy praktizáljon, de szigorú feltételeket írtak elő az orvos számára, akit folyamatosan ellenőrizni is fognak a következő három évben.

Az orvost 2003-ban emberölésben mondta ki bűnösnek a winchesteri bíróság; 18 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A brit orvosi tanács pedig 2005-ben egy évre felfüggesztette a működési engedélyét. A tilalmat tavaly egy évvel meghosszabbították, így az december 28-án lejár.

Misra és "bűntársa", a szintén emberölés miatt elítélt Rajeev Srivastra a 31 éves Sean Phillips haláláért felelős. A férfi rutin térdműtétre feküdt be a southamptoni kórházba. 2000 júniusában halt meg; halálát a methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) baktériumfertőzés kiváltotta toxikus sokk szindróma okozta.

A két orvos felelőssége az volt, hogy nem tudták diagnosztizálni a baktériumfertőzést, amely általában az intenzív osztályokon antibiotikummal kezelt betegeknél jelentkezik.

Misra munka közben szigorú felügyeletet igényel, ugyanis az elmúlt években kijött a gyógyítási gyakorlatból.

A férfi jelenleg Indiában tartózkodik, és 28 napja van arra, hogy fellebbezzen a szigorú feltételek ellen, amelyekhez a tanács a munkavégzését kötötte.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×